Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Çözüldü Mutfakta gezinen değişik sinekler(!)

SEDATCNC

Evin Büyüklerinden
💪Destekçi
Evin Durumu
Ev Sahibi
Dostlar selamlar . Apartmanda yaşayan büyük sineklerden (!) sonra :giggle: havaların biraz düzelmesi ile mutfaklarda gezinen uçan zararsız küçük ama çok sayıda olan tavanlara yapışan değişik ve bi o kadarda inanılmaz sineklere zarar vermeden evi kalıcı olarak nasıl onlardan uzak tutabiliriz.Bildiğiniz geleneksel ev yöntemleri nelerdir? Konu çözümlerine sineklik, ilaçlama,fişe takılan sineksavar ürünler,elektrik vererek çarpma,başımızdaki tülbenti çıkararak kovalama seçenekleri dahil değildir.

Son düzenleme:

Benzer Konular

Bahçe katları veya bahçeli binalarda bu durum sıkça yaşanıyor. Bunun tek bir çözümü var bu da bahçeyi ve bina kenarlarını ilaçlatmak başka hiçbir çözümüm yok çünkü sürü halinde geziyorlar ve onlardan kurtulmak neredeyse imkansız. Bahçe ve dış cephe ilaçlandığı için; kapalı bir ortam olmadığı için de hemen yapılabilir; hani ev içi ilaçlamayı tavsiye etmiyorum ben. Benim karıncalarla ve küçük sineklerle problemlerim hiç bitmedi! Onlara zarar vermek de istemediğim için en temel ve hızlı çözüm bahçeyi ve bina etrafında ilaçlatmak ama bunu sürekli tekrarlamak zorundasınız havalar ısındığı için mecburen yani..

Oyla 0
Bahçe katları veya bahçeli binalarda bu durum sıkça yaşanıyor. Bunun tek bir çözümü var bu da bahçeyi ve bina kenarlarını ilaçlatmak başka hiçbir çözümüm yok çünkü sürü halinde geziyorlar ve onlardan kurtulmak neredeyse imkansız. Bahçe ve dış cephe ilaçlandığı için; kapalı bir ortam olmadığı için de hemen yapılabilir; hani ev içi ilaçlamayı tavsiye etmiyorum ben. Benim karıncalarla ve küçük sineklerle problemlerim hiç bitmedi! Onlara zarar vermek de istemediğim için en temel ve hızlı çözüm bahçeyi ve bina etrafında ilaçlatmak ama bunu sürekli tekrarlamak zorundasınız havalar ısındığı için mecburen yani..
Güzel söylediniz.Doğru 2. kattayız ve arka bahçemizde kiraz ağaçları var .Ama şu da var diyelim bina köşelerini ve ağaçları ilaçlattık.Arkamızdaki 4 binanında bahçeleri ve ağaçları var arada çitler var 3 tarafta .Çözümü sadece kendi binamıza yaptık .Ya sonrası? Herkes katılmaz yani.Bide işin ucunda para toplama varsa millet Şener Şen gibi fotörünü tutarak topukluyor burda 🙂 .Daha çok kişisel önlemler almak daha mantıklı görünüyor.

Son düzenleme:
Oyla 0
Bina çevresinden veya bahçedeki çim/ot ile alakalı değilse, ev içinden kaynaklı olabilir. Örneğin çöp suyu dökülmüş olabilir, çöp poşetinin ağzı açık kalmış olabilir, meyveler çürümüş olabilir ama farkına varılmadığı için ince sinekler oluşmuş olabilir.

Oyla 1
Bina çevresinden veya bahçedeki çim/ot ile alakalı değilse, ev içinden kaynaklı olabilir. Örneğin çöp suyu dökülmüş olabilir, çöp poşetinin ağzı açık kalmış olabilir, meyveler çürümüş olabilir ama farkına varılmadığı için ince sinekler oluşmuş olabilir.
Muhtemelen bayramda ikram edilen ve sürekli tezgahın üzerinde duran kağıt örtülü baklava tepsisinden yemek için bi yerlerden geldiğini tahmin ediyorum. Kaldırdık ortadan .Mikrodalganın içinde duruyor.Çöp ve poşet konusunda oldukça titiz davranıyoruz. Ve daha önceleri yoktu bu minikler olsa bile tek tük her evde olabilecek kadar. Kalanlar için çözüm arıyoruz. Zarar vermekte istemiyorum.En sonunda tektek rica etmeyi düşünüyorum mübareklere . :(

Son düzenleme:
Oyla 0
Muhtemelen bayramda ikram edilen ve sürekli tezgahın üzerinde duran kağıt örtülü baklava tepsisinden yemek için bi yerlerden geldiğini tahmin ediyorum. Kaldırdık ortadan .Mikrodalganın içinde duruyor.Çöp ve poşet konusunda oldukça titiz davranıyoruz. Ve daha önceleri yoktu bu minikler olsa bile tek tük her evde olabilecek kadar. Kalanlar için çözüm arıyoruz. Zarar vermekte istemiyorum.En sonunda tektek rica etmeyi düşünüyorum mübareklere . :(
yiyecek bulamazlarsa
kendileri istiyerek gideceklerdir
doymak , hayatta kalmak için
yer değişikliği yaparlar
Sakın zarar vermeyin öldürmeyin
siz çağırmışsınız misafirperver olun
ama evde açıkta yiyecek içecek bırakmayarak :)

Oyla 0
yiyecek bulamazlarsa
kendileri istiyerek gideceklerdir
doymak , hayatta kalmak için
yer değişikliği yaparlar
Sakın zarar vermeyin öldürmeyin
siz çağırmışsınız misafirperver olun
ama evde açıkta yiyecek içecek bırakmayarak :)
Onlar zaten sinek kadar olduğu için illaki mutfakta bişeyler bulur diyorum.😀Yine de sonuçta misafir kovamazsın kendi istediği zaman gider.Ama yine de ima yoluyla artık gitme vakti olduğunu hatırlatırım.Yada bakın dışarıda şey çağırıyor sizi deyip çıkınca kapıyı sıkıca kapatıp bi daha da açmam .o da olur yani.

Oyla 0
Açık bir cam veya balkon kapısı olsun, yiyeceklerinizin üstü açıkta olmasın. Birde arada bir elinizle kovalayın yerlerini değiştirsinler. Bir süre sonra kaybolacaklar :)

Oyla 1
Bu konu ile ilgili araştırdığım mantıklı gelen kesin sonuç odaklı çözümü yazıyorum.Küçük sineklerin bulunduğu oda veya ortam neresi ise üzüm sirkesi ile silin.Mutfak tezgahınızı en az aksatmaksızın 1 hafta sirke ile silin. Açık pencere bırakın ve gece balkon lambasını açık bırakın. Sinekler işığa yoğunlaşacaktır.Ne zaman azalırsa bu işleme son verebilirsiniz.Geldikleri zaman tekrar ediniz.Kimyasal kullanmadan canlıya zarar varmeden,doğal çözüm bu şekilde olmalıdır.

Oyla 1
Bu konu ile ilgili araştırdığım mantıklı gelen kesin sonuç odaklı çözümü yazıyorum.Küçük sineklerin bulunduğu oda veya ortam neresi ise üzüm sirkesi ile silin.Mutfak tezgahınızı en az aksatmaksızın 1 hafta sirke ile silin. Açık pencere bırakın ve gece balkon lambasını açık bırakın. Sinekler işığa yoğunlaşacaktır.Ne zaman azalırsa bu işleme son verebilirsiniz.Geldikleri zaman tekrar ediniz.Kimyasal kullanmadan canlıya zarar varmeden,doğal çözüm bu şekilde olmalıdır.
evet güzel çözüm. sanırım sirkenin kokusundan dolayı uzaklaşıyorlar

Oyla 0
sirke koku organlarını yakıyor diye okumuştum artık koku alamaz oluyorlar bu kadar hassas olursak istila kaçınılmaz olur ama hayatta kalırlarsa diğerlerini uyarırlar "oraya gitmeyin burnunuz düşer" güzel bir çözüm olur

Oyla 0
sirke koku organlarını yakıyor diye okumuştum artık koku alamaz oluyorlar bu kadar hassas olursak istila kaçınılmaz olur ama hayatta kalırlarsa diğerlerini uyarırlar "oraya gitmeyin burnunuz düşer" güzel bir çözüm olur
Araştırıpta bulduğum çözümler arasında tavanda yapışan sinekleri elektrik süpürgesi ile çekmek,sineğin çok olduğu yere 5LT lik peti üstten 10 cm lik yeri kesip kestiğmiz yeri ters çevirip petin içine sokarak o deliğin içine 5 tane kesme şeker koymak dolunca atmak ta vardı ama ben bu çözümü kesin sonuca daha yakın bulduğum için paylaşmak istedim.
:) O kadar tavana bakıp yapmayın dedim doluşmayın dedim böyle olmaz dedim bak gelen giden oluyor ayıboluyor dedim dinlemediler hatta ne diyo bu diye ordan oraya uçup durdular bende bu çözümü devreye sokunca koşarak çıkmaya başladılar :ROFLMAO: .Faydası var yani.

Oyla 0
Araştırıpta bulduğum çözümler arasında tavanda yapışan sinekleri elektrik süpürgesi ile çekmek,sineğin çok olduğu yere 5LT lik peti üstten 10 cm lik yeri kesip kestiğmiz yeri ters çevirip petin içine sokarak o deliğin içine 5 tane kesme şeker koymak dolunca atmak ta vardı ama ben bu çözümü kesin sonuca daha yakın bulduğum için paylaşmak istedim.
:) O kadar tavana bakıp yapmayın dedim doluşmayın dedim böyle olmaz dedim bak gelen giden oluyor ayıboluyor dedim dinlemediler hatta ne diyo bu diye ordan oraya uçup durdular bende bu çözümü devreye sokunca koşarak çıkmaya başladılar :ROFLMAO: .Faydası var yani.
birde sarı kola taktiği var tabi bahçede çok kullanırdık yarım kalmış fantalara delik delerek asıyoruz ağaçlara yavrular içine doluyor çıkamıyor buda bir nevi soy kırım ama açık alanda delirtiyorlar insanı insanın gözüne gözüne saldırıyorlar :)

Oyla 0
birde sarı kola taktiği var tabi bahçede çok kullanırdık yarım kalmış fantalara delik delerek asıyoruz ağaçlara yavrular içine doluyor çıkamıyor buda bir nevi soy kırım ama açık alanda delirtiyorlar insanı insanın gözüne gözüne saldırıyorlar :)
İşte kesme şeker olunca sinekleri dışarı salıyorsun şekerler kalıyor sonra o şekerleri de ağzına atıyorsun sinekler mutlu sen mutlu :)
Ama fanta olunca kanatlar yapışıyor bu sefer yürümeye başlıyorlar balerinler gibi abuk subuk o daha fena yani 🤭 Sirke iyidir yine

Son düzenleme:
Oyla 0
Güzel söylediniz.Doğru 2. kattayız ve arka bahçemizde kiraz ağaçları var .Ama şu da var diyelim bina köşelerini ve ağaçları ilaçlattık.Arkamızdaki 4 binanında bahçeleri ve ağaçları var arada çitler var 3 tarafta .Çözümü sadece kendi binamıza yaptık .Ya sonrası? Herkes katılmaz yani.Bide işin ucunda para toplama varsa millet Şener Şen gibi fotörünü tutarak topukluyor burda 🙂 .Daha çok kişisel önlemler almak daha mantıklı görünüyor.
Şener Şen örneğine bayıldım. Bu arada ciddi bir şekilde böyle bir kaçış söz konusu. Elimden gelse bu sinekleri küçük bir büyüteç ile yakından takip etmek istiyorum. Yani bütün amaçları oradan oraya uçmak olan bu kanatlılar acaba güzel havalarda evde ne arıyor? Bu sineklerin çözümü ilaçlama.. En güzeli de kendine ait müstakil bir mini ev. İstediğiniz özgürlükte yaşamak için..

Oyla 0
sinekler nereden geliyor onu tespit edn belediye ilaçlaması lazım normalde. dişariya çay may meyve atığı çöp vs atıyorsanız zaten olması normaldır.

Oyla 0
Başındaki dertlerden sinekleri unuttun mu, yoksa sinek problemi çözüldü mü
Yine böyle bigün oturuyorum . Elimde kahve saçımda kepekler noel baba gibiyim bööle.Sinekler bi o tarafa bi bu tarafa gidiyor.saat 01.54
yukarıki komşulardan acayip sesler geliyor .TAMda böyleyim yani.
photo_2026-04-09_02-07-03.webp
photo_2026-04-08_20-45-21.webp
Komşuların dertleri bitmiyor onları çözüyorum bir yandan yöneticimiyim ne dert çözdüğüm belli değil.
photo_2026-04-09_02-03-01.webp
photo_2026-04-09_02-17-24.webp

Son düzenleme:
Oyla 0
@SEDATCNC kardeşim senin işin zor valla. Sineklerin gördüm. Evde canlı bitki var mı? Bu sineklere benzer bizim evdede olmuştu bir ara. Canlı bitki toprağından çıkıyorrlar. Özellile her bitkiye uygun diye satılan hazır topraktan çok fazla bir şekilde ürüyorlar. Bu kadar çok sinek olması için evde büyük saksı bitkisi ve çokça küçük bitki olması lazım gerçi ama bir ihtimal olarak söyleyeyim dedim.

Oyla 0
@SEDATCNC kardeşim senin işin zor valla. Sineklerin gördüm. Evde canlı bitki var mı? Bu sineklere benzer bizim evdede olmuştu bir ara. Canlı bitki toprağından çıkıyorrlar. Özellile her bitkiye uygun diye satılan hazır topraktan çok fazla bir şekilde ürüyorlar. Bu kadar çok sinek olması için evde büyük saksı bitkisi ve çokça küçük bitki olması lazım gerçi ama bir ihtimal olarak söyleyeyim dedim.
Evet dostum canlı bitki var Aloavera , Sardunya , küçük güle benzeyen pembe bir çiçek var. Yalnız onların bulunduğu odada yani salonda sinek yok. Bu sinekler tamamen zararsız mutfaktalar ve sanki ölümü bekliyorlar.Ne bir yiyeceğe üşüşüyorlar nede sinek ısırığı gibi bi durum söz konusu .Masum bi şekilde bekliyorlar .Bazıları açlıktan muhtemelen düşüp ölüyorlar.Bende acıyıp durumlarına ilaçla öldüremiyorum. Mutfak tezgahına mutfak dolaplarına 1 haftadır sirkeli bez sürüyoruz hatta kullandığımız sirkeli kap ortada kokusundan kaçsınlar diye. Gelmiyorlar hiç.Çöp poşeti bırakmıyoruz ki yiyecekle beslenmesin.Kuru bakliyatları özenle kontrol edip ayrı poşetler içinde karton kutuya yerleştirdim kendim.Üzerine bez örtttüm hatta girerler belki diye.Yaptıklarımı tüm ayrıntısına kadar yazdım. Belki bir gün gidecekler ama işte şimdilik sorunumuz gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Oyla 0
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1.508
Geri