Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Ucuz mama mı pahalı mama mı kullanıyorsunuz?

biofatih

Ev Sakini
💡Tasarruf Uzmanı
Ben evde beslemediğim için genelde bütçeme uygun orta kalite denebilecek kademede olan kedi mamalarını tercih ediyorum (3-5 bin liralık mama alanlara da hayret ederek). Arada marketlerin birebir kampanyalarını da tercih ediyorum.

Sizin tercihiniz nasıl?

Bu arada bu işin de az da olsa dolandırıcıları türemiş bir arkadaşımın başına gelmiş parası hiç olmuştu, alışveriş yaptığınız yer sanal ortamda ise iyi araştırmak şart.

bence düşünmek bile bir ayrıcalıktır, o dilsiz kullara şiddet uygulayanları da gördük maalesef

bence düşünmek bile bir ayrıcalıktır, o dilsiz kullara şiddet uygulayanları da gördük maalesef
o şiddet uygulayanlara verilecek en iyi ceza şu :
ibreti alem olsun diye
2 kolunu 2 bacağını sakat bırakcan hem de bunu
haberlerde göstercen
bak kimse bunu yapabiliyormu
Öldürende ölesiye dövülmeli
ama ölmesine mani olunmalı

o şiddet uygulayanlara verilecek en iyi ceza şu :
ibreti alem olsun diye
2 kolunu 2 bacağını sakat bırakcan hem de bunu
haberlerde göstercen
bak kimse bunu yapabiliyormu
Öldürende ölesiye dövülmeli
ama ölmesine mani olunmalı

yada o canlıların temizlik işleri olan hayvanat bahçesi olabilir veteriner olabilir böyle yerlerde bedava çalıştıracaksın ve sadece temizlikleriyle ilgilenecekler :)

Güney Amerika ülkesinin birinde azılı çete mahkumları ile ilgili bir deneme/deney artık adına ne derseniz yapılmış hepsine bir kedi sahiplendirilerek ve olumlu sonuçlar ve geri dönüşler alınmış bununla ilgili video var video oynatma sitelerinde denk gelir muhakkak bir kere.

Benim muhabbet kuşum var. Aslında tercihi onun zevkine göre yapmak zorunda kalıyorum yem konusunda. Ucuz pahalı gözetmeden ihtiyacı olan herşeyi almak zorunda kalıyorum. Ama mama aldım yemiyor mesela, yulaf aldım yemiyor. Herşey onun keyfine göre :) aldıklarım da elimde kalıyor.

Benim muhabbet kuşum var. Aslında tercihi onun zevkine göre yapmak zorunda kalıyorum yem konusunda. Ucuz pahalı gözetmeden ihtiyacı olan herşeyi almak zorunda kalıyorum. Ama mama aldım yemiyor mesela, yulaf aldım yemiyor. Herşey onun keyfine göre :) aldıklarım da elimde kalıyor.
Yulaf, özellikle tüy dökme dönemlerinde ve güçsüz düşen kuşlar için enerji kaynağı olan besleyici bir ek besindir. Ancak, yüksek yağlanma riski nedeniyle haftada en fazla 1-2 kez, kısıtlı miktarda (yaklaşık 1-2 çay kaşığı) verilmesi önerilir.

Sokaktaki kanatlı can'lara verirsiniz yemediklerini

Sokak hayvanları yiyor her şeyi genel olarak ama cins hayvanlar ve ev hayvanlari yemiyor mecbur mama olmak gerekiyor orta bütçeli bir mama alıyorum

Merhaba arkadaşlar ben bundan bir buçuk yıl önce bir Ankara kedisi sahiplenmiştim. Sahiplendiğim günden itibaren veteriner klinik ile iletişime geçerek hem aşıları hem kimliği hem de mama konusunda oldukça dikkatli ve titiz davranan bir hayvanseverim. Mamanın bence fiyatı hiç önemli değil evet ben en pahalı mamayı kullananlardan bir tanesiyim. O yüzden linç yemek istemiyorum 🫣 Ama gerçek bir hayvansever olmak bunun maddi sorumluluklarını da üstlenmek demek bunu biliyorsunuz. Yani aslında kalite çok önemli; fiyattan ziyade.. Hani ucuz mu pahalı mı demek yerine kalitelisini bulup sürekli aynı mamayı tercih etmek! Bazen indirimleri takip etmek olabilir; ama kesinlikle ucuz mama tavsiye etmiyorum. İlk günden itibaren çok kaliteli ve biraz pahalı mama tercih ettiğim için ben kesinlikle ucuz mama tavsiye etmiyorum! Ucuz mama hiç mi denemedim tabiki denedim ama kedim hiç kabul etmedi ve inanın bana onu sokak hayvanlarına bile dökmek istemedim o derece kötüydü...

Valla ayda 2 paket aldığım için ucuzlara bakıyorum mecbur amazon bu konuda iyi bazen 1oo tl indirim uyguluyor sepette bu hoşuma gidiyor. Bazen de ecopet alıyorum sevmıyorlar ama yiyorlar.

yada o canlıların temizlik işleri olan hayvanat bahçesi olabilir veteriner olabilir böyle yerlerde bedava çalıştıracaksın ve sadece temizlikleriyle ilgilenecekler :)
bu dediğiniz kişilerin çoğu zaten barınaklarda çalışıyorlar sevmeden etmeden temizlik yapıyorlar mesela cezaevinden sürgün edilmişler ama ceza olsun diye durulsun akıllansın dıye hayvancıklara bakmakla yükümlüyorlar halbu kı bütün kın ve nefretını onlardan cıkarıyorlar lanet olsun bu düzene biz gönüllüler dururken neden onlar??

bu dediğiniz kişilerin çoğu zaten barınaklarda çalışıyorlar sevmeden etmeden temizlik yapıyorlar mesela cezaevinden sürgün edilmişler ama ceza olsun diye durulsun akıllansın dıye hayvancıklara bakmakla yükümlüyorlar halbu kı bütün kın ve nefretını onlardan cıkarıyorlar lanet olsun bu düzene biz gönüllüler dururken neden onlar??

aynen buda başka bir gerçek malesef.. belki de en iyisi o kişilere tasma takıp dört ayak mahalle mahalle gezdirmek. ne biliyim ceza denilen şeyin caydırıcı olması lazım, bizim okul zamanımızda çöp kovası yanında tek ayak cezası alırdık ve 3-4 kişi fısır fısır muhabbet ederdik yani bu bize ceza değil ödül olurdu, bu kişilere farklı bir şey düşünülmeli..!!

Bu koşullarda ne yazık ki ucuz mama. Şuan uygun mama amazon da var ve 1oo tl muhakkak sepette indirim uyguluyor bence deneyin.

Ben evde beslemediğim için genelde bütçeme uygun orta kalite denebilecek kademede olan kedi mamalarını tercih ediyorum (3-5 bin liralık mama alanlara da hayret ederek). Arada marketlerin birebir kampanyalarını da tercih ediyorum.

Sizin tercihiniz nasıl?

Bu arada bu işin de az da olsa dolandırıcıları türemiş bir arkadaşımın başına gelmiş parası hiç olmuştu, alışveriş yaptığınız yer sanal ortamda ise iyi araştırmak şart.
Ne çok uygun ne çok pahalı orta düzey bir mama tercih edilmeli çünkü çok uygun mamalarda da çok iyi katkıları olduğunu duymadım çok aşırı pahalı mamalar da kedilere alışkanlık yapıyor ve ondan başka mamayı yemiyorlar

Ne çok uygun ne çok pahalı orta düzey bir mama tercih edilmeli çünkü çok uygun mamalarda da çok iyi katkıları olduğunu duymadım çok aşırı pahalı mamalar da kedilere alışkanlık yapıyor ve ondan başka mamayı yemiyorlar

Katılıyorum pahalı mamaya alışırlarsa çok fena özellikle p ile başlayan vardı çok pahalı. Ama bazıları her mamayı yiyor seçmeyen can çok.

Katılıyorum pahalı mamaya alışırlarsa çok fena özellikle p ile başlayan vardı çok pahalı. Ama bazıları her mamayı yiyor seçmeyen can çok.
Pahalı ucuzu değil aslında esas konu. Mamayı sevmeleri ve kusmamaları. Ama sadece en pahalı markaya odaklanmakta yanlış. Ton balığı almak da bir seçenek 🙃

Arkadaşlar ton balığı çok yağlı ve ciğerlerine zarar verebilir. Tabi arada yiyebilirler sorun yok ama alışkanlık haline getirmeyin bence. Evet lezzetli tabi seviyorlar arada ödül niyetine olabilir:) Bu arada ucuz mama ve pahalı mama arasında çok fark yok inanın cep farkı var sadece.

Sizin tercihiniz nasıl?

Mama kalıtelı olmalı diye düşünenlerden biriyim. Kaliteli mama hem iyi besler hem de kedilerin sağlıklı olması alanında da fayda saglar. Artık marketler bile bunu fark etti. Çok güzel yaş mamalar getirmeye başladı

kendi yediklerimiz çok mu normalde onlar normal olsun :D ülker iddaya göre çizide binde bir mi iki mi ne peynir kullanıyormuş.yanı insana bunu yapanlar hayvanlara neler yapmaz.

@gonyalı hayvan düşmanı sen değil miydin :D geçen ki konuda birşeyler dönüyordu :D

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 726
Geri