Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Su Arıtma Cihazı mı? Damacana mı? Daha Mantıklı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Şu an piyasada 19 litrelik damacana su fiyatları Büyükşehirlerde 120-140 TL bandında. Küçük şehirlerde 200₺ civarına satılıyor. Bu durumdayken evde arıtma kullanmakla damacana sipariş etmek arasındaki maliyet farkı iyice açıldı.

Ayda ortalama 12 damacana tüketen 3-4 kişilik bir ailenin sadece damacana suya ödediği para aylık 1.500 TL ile 2.000 TL arasında değişiyor. Yıllık hesaba vurduğunuzda neredeyse 22.000 TL sadece damacanaya gidiyor.

Piyasada eli yüzü düzgün, NSF sertifikalı kaliteli bir tezgah altı arıtma cihazının maliyeti 6.500 TL’den başlıyor. Kaliteye göre 18.500 TL bandına çıkıyor. Buna kurulum ücretleri de eklenebiliyor. bazen Yıllık filtre değişim masrafı ise ortalama 1.500 TL seviyesinde. Cihaz kendini yaklaşık 5-6 ayda tamamen amorti ediyor. Hadi en kalitelisini alsanız 1 yılda amorti ediyor. ve sonraki dönemde ciddi bir tasarruf sağlıyor.

Ayrıca sürekli damacana siparişi takip etme ve eve su taşıma derdi de ortadan kalkıyor.

Birde buna ek olarak yeni gelecek zamlardan da etkilenmemiş oluyorsunuz.

Benzer Konular

en mantıklısı arıtma bence de damaca sanki sobalı ev havası veriyor ozaman kömür taşıyorduk şimdi damacana doğalgaz sobanın yerini aldı arıtmada damacananın yerini almalı

Su arıtma mantıklı gibi gözüküyor fakat işin bi de görünmeyen tarafı var yaklaşık 15 yıldır arıtma suyu içiyorum giderlerde bi sıkıntı oldu neyse onu hallettik ulan 1 litre su için rahat 4-5 litre su boşa gitti hortumun altına bidonu goyduk
Henüz yarım litre su da yarıdan fazlası doldu bidonun doldur boşalt doldur boşalt uğraş dur sonra ben
Zaten eve de misafir gelmediği için direkt tuvalete aksın su boşa gitmesin dedim reddettiler bizimkiler hortumu yine gider borusuna tutturduk öyle kullanmaya devam ediyoruz yani anlicağnız ekstra su faturası gelecek demek bu
Ha şu da var bütün arıtmalar aynımıdır bilmem bizimki eski model şimdikinler yeni fark vardır belki
İhlas su arıtma evimizdeki
Ova su arıtma da iyi diyorlar diğer markaları bilmem.
Aklınızda bulunsun
Ama tabi arıtma en kötü 2 yıl da damacananın yerini alır karşılar kâra geçirir bence

Son düzenleme:
Yani evet ben ürün fiyatı üzerinden tutarları paylaştım.

Yeni cihazlarda 1 litre su için 2-3 litre atık su üretiyormuş. Ortalama 1 litre su için 4 litre harcadığını düşünelim (1 litresi içilebilir oluyor)

19 litrelik damacana için 76 litre su harcadığını düşünelim.

Belediye tarifesine göre 1 ton su ücreti tam 100 TL olan bir yerde, 76 litre suyun fiyatı 7,60 TL yapmaktadır.

İstanbul’da 1 ton 62₺
Ankara’da 1 ton su 70₺
En yüksek 1 ton su 140₺ imiş

Konuda 1 ayda 12 damacana içildiğini varsaymıştık. 1 damacana için 72 litre du harcasa 12 damacana için 228 maliyet ortalama 1 aylık 100₺ olsun.

Yani ayda bir damacana su parası + aylık cihaz taksiti ödeyeceksiniz.

İnternet verilerinin üstünde bir hesaplama yaptım. Buna göre arıtma sistemleri aylık 100₺‘ilk su harcıyor.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 32
Geri