Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Sitenin geleceği için bir araya gelelim

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Değerli dostlar herkese selamlar,

Günlük hayattan içeriklerle forumu zenginleştirmeye çalışıyorum. Amacım boş gereksiz içeriklerden ziyade fayda sağlayan bir içerik olması yönünde. Ve her gün forumu ziyaret eden müdavim olan dostlarımı da görüyorum. Giriyorsunuz, okuyorsunuz, ilgi alanınıza göre cevaplıyorsunuz.

Biraz ilgi alanı dar bir kategori olabilir, veya keşfedilmeyi bekliyor da diyebiliriz. Sonuçta forumun mantığında üye olmak ve konu açmak/cevaplamak var. Belkide üyelik süreci etkileşimi azaltıyor olabilir.

Forumun geleceği açısından, tavsiyeleriniz varsa dinlemek, uygulamak isterim.

Benzer Konular

Konular güzel aslında ama sanırım herkes kendi ilgil alanına göre bir değerlendirm yapıyor. O nedenle bütün konulara katılım farklı sayıda ve ilgide oluyor. Ben kendi adıma sırf youm yapmış olmak için birşeyler yazma veya rütbe alayım diye boş mesajlar atma taraftarı değilim. Tecribem veya bilgim olan konularda yazmaktan çekinmem. Ancak yeni bir bilgi öğrendiğimde de sadece teşekkürler falan gibi bir mesaj yazmak da çok boş geliyor. onun yerine beğen butonunu kullanıyorum.

Üye sayısını çoğaltmanın bir yolunu bulmak lazım. Ben çevreme çok tavsiye ettim. Ama insanlarda genelde şu yargı var. "Niye forum sitesi ile uğraşayım girerim youtube herşeyin videosu var." Kanalıma hoşgeldiniz arkadaşlar diyenler daha çok ilgi çekiyor. Forum kültürünü bilen ve hala devam ettiren kişi sayısı azaldı. Oysa ben bu forum siteleri sayasein yllarca ne arkadaşlıklar edindim. Birçok konuda yardım aldım ve yardım ettim. Benim için 10 kişi bile olsa bir forum sitesi herzaman dah aiyi ve samimidir.

Forum yavaş ilerliyor ama kullanıcı sayısı arrtıkça ve konular genişledikçe gelecekte iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Anacak bu süreç için elbette bazı maliyetler olacaktır. Kendi adıma forum devamlılığı için maddi destek de verebilirim. Benim içinde olmayı istediğim ve sevdiğim bir ortam. Devamlılığı olsun isterim.

@Sorgumurat Dediğin gibi forum kültürü ve kullanıcı sayısı azaldı. evhayati.com'u ilk önce blog olarak açmıştım. Bu konuların blog gibi genelleme yapılarak anlatılmasından ziyade, daha kişisel sözlerle, tecrübeyle anlatılması doğru olur düşüncesiyle kısa sürede foruma çevirdim. İyiki de forum yapmışım.

En güzel destek sanırım; tavsiye. Bu konuda verdiğiniz destekten ötürü teşekkürü borç bilirim. @SEDATCNC hocam ile de bir ara görüşmüştük; birçok yol denedim, birçok reklam üzerinde çalıştım. İstediğim etkiyi yakalayamadım. Tüm bunlardan sonra hatta forumu bırakmak istiyorum demiştim.

@Mehmet Usta arkadaşım sağolsun teknik olarak bilgiler veriyor, kendisi işinin ehlidir. Ricamı kırmadı ve desteğini esirgemedi.

Bundan sonraki süreçte; konu çeşitliliğini ve içerik sayısını arttırarak yola devam edeceğim gibi görünüyor. Son 1-2 ayda istatistikleri incelediğimde konu çeşitliliğiyle ziyaretçi sayısının aynı oranda arttığını görüyorum. Buna bağlı olarak ek kategoriler de açabilir, hatta kategorilerin yerini biraz değiştirebilirim. Son zamanlarda şu gözüme çarptı; teknik bilgiler ön planda olduğu için
Niye forum sitesi ile uğraşayım girerim youtube herşeyin videosu var."
düşüncesi nedeniyle foruma ilk girenin ilgisi hemen kayboluyor gibi hissediyorum. Yani dekor, günlük hayat, ev/apartman sorunları daha önde olsa, ilk ilgi odağı daha yoğun olur gibi düşünüyorum. Bu konuda da fikirleriniz benim için değerli.

Forumu seviyorum elimden geldiğince her gün kontrol etmeye çalışıyorum 1 aydır bir ameliyat telaşımız vardı giremedim düzenli ama fırsat buldukça tekrar girmeye çalışıyorum, fikrim olan konulardada yazabildiklerimle destek olmaya çalışıyorum.Mehmet usta gibi ustalarımız çoğalınca daha hareketli olacaktır inanıyorum.Geleceğini güzel görüyorum forumun

Öncelikle forumun ilerlemesi için neler yapılabilir bi bakalım.

*Forumun daha çok kişiye ulaşması için bu zamana kadar neler yaptık?
*Forumun adının bilinmesi için hangi sosyal mecra uygun?
*Ne yaparsak doğru kitleyi yakalayabiliriz..
*Başlarda ilgi çekmek için çarpıcı görenin bu siteye hemen bakmam lazım diyebileceği neler yapabiliriz?
*Ödül sistemi oluşturmalı mıyız?
*Site kurucusundan başka, siteyi sürekli takip eden gerektiğinde anlık cevap verebilen işyerinde çalışmayan vakit ayırabilen bi yönetici ve /veya yöneticiler olmalı mı?
*Siteye giren veya üye olup katılanlar neden sıkılıp girmiyor onun tespit edilip bunun için ne yapabiliriz fizibilitesi sonucu hangi çözümleri ürettik ortaya koyduk?.
*Bu konuda diğer sitelerden başarılı olanlar hangi yöntemi izlemiş araştırıp biz bu konuda hangi doğru yöntemi izleyebiliriz kararı oluşturabiliyor muyuz?
*Daha hangi konular bu forumda yer alsın anketleri diğer mecralarda yer alsın mı?
*Doğru kitleyi yakaladıktan sonra elimizde tutmak için neler yapabiliriz (devamlılık adına).
*Yüksek kullanıcı sayısı kadar kaliteli kullanıcı kitlesi nasıl yapılır?

Bu soruların yanıtlarını hep birlikte konuşalım.Bunlara yanıt bulup hayata geçirdiğimiz zaman zaten bundan sonra ne yapacağımızı biliyor olacağız. :coffee: :cool:

Son düzenleme:
*Facebook gruplarının da forum gibi benzer amaçla kullanılması nedeniyle, facebook'tan pek geri dönüş olmadı.
*Belli aralıklarla tüm sosyal medyalarda reklamlar yapılıyor, ara ara etkisini yeni gelen arkadaşlardan görüyoruz. Ama kalıcılığı olmuyor.
*Sinetech'ten de gördüğüm kadarıyla Youtube gibi bir alanda sizi seven kitle varsa, o kitleyi foruma çekmek daha kolay oluyor. Bu konuda neler yapabilirizi düşünüyorum
*İlgi çekmek için neler yapılabilir, bunu bende düşünüyorum. Mesela kayıt olmayan kişi siteye girdiğinde "ücretsiz kayıt ol" butonu var. Ücretsiz vurgusu bizim ülkemizde çekici geliyor. Bu butonu bir süre kaldırıp birde öyle deneyeceğim.
*Mevcut üye sayısına göre ödül sistemi ne kadar faydalı olacaktır? Ödül sistemi aslında hazır, daha önceleri test etmiştim.

Hepsinin tek tek cevabında önüme şu çıkıyor (Bence): Forumu seven, ortamı seven kişiler kalıcı oluyor. Bilgiyi alan kişiler çıkıp gidiyor.

Hepsinin tek tek cevabında önüme şu çıkıyor (Bence): Forumu seven, ortamı seven kişiler kalıcı oluyor. Bilgiyi alan kişiler çıkıp gidiyor.
Çok doğru bir tespit. Maalesef forum kültürü genel olarak bu şekilde işlyor. Benim önceden yönetiminde bulunduğu MKVOD uygulamasının formu vardı. Orada da çok fazla üye vardı ama aradığını bulup bir daha sesi çıkmayan sayısı % 80 leri buluyordu. Sinetech forumunda da öyle hepimiz görüyoruz. Birçok konu var ama genelde malum konu üzerinde paylaşımlar çok ve o konuda işini görüp sonra birdaha hiç uğramayan çok üye var. Hatta sadece bir kere bir konuya dahil olup onuda beğenmeyen ve şikayet edenler var.

Üye sayımız çoğlasa bile büyük ihtimalle bu kemik kadro ve belki birkaç yeni üye dışında forum genelinde altif üye sayısı az olacak. Ama paylaşımların çeşitlenmesi ve çoğalması bir kere bile uğrayan birinin işine yarasa sil sile yolu ile yayılma ve bilinirlik artacaktır.

Bilgi verirken hiç video çekmeyi düşündünüz mü (yüzün görünmesi şart değil)
*Canlı hareketli bilgiler daha akılda kalıcı ve daha çok bağlayıcı olabiliyor.
Arkaya yapay zeka sunum altta konuşmalar gibi mesela.

Ödül sisteminde şu olabilir tabi kenarda paranız varsa
Yorum 1 coin
Konu 2 coin
Doğru yanıt 2 coin gibi
100 coın 2.5₺ vs.
200 coin 5₺ vs.
500 coın 15₺ vs.
1000 coin 35₺vs. gibi
En az 1000 coin ve üzeri çekilebilir şartı da olabilir
Adı Coin yani sistemi olabilir.
Ödeme altyapısı vs.de gerekli tabi uzun iş kapanmış yerli platformun birinde bu var idi puana karşılık ₺ ödülü

Son düzenleme:
Ödül sisteminde şu olabilir tabi kenarda paranız varsa
Yorum 1 coin
Konu 2 coin
Doğru yanıt 2 coin gibi
100 coın 2.5₺
200 coin 5₺
500 coın 15₺
1000 coin 35₺ gibi
En az 1000 coin ve üzeri çekilebilir şartı da olabilir
Adı Coin yani sistemi olabilir.
Ödeme altyapısı vs.de gerekli tabi uzun iş kapanmış yerli platformun birinde bu var idi puana karşılık ₺ ödülü
sen 35 tl için 500 konu açar mıydın? Bu paralara niyet bile çekilmez sevgili dostum.

Son düzenleme:
sen 35 tl için 500 konu açar mıydın? Bu paralara niyet bile çekilmez sevgili dostum.
Vs. Yazmayı unutmuşum düzenledim.
Eh bu birazda ucuzculuğumdan gaynaklanıyor :)
35₺ ye 2 eti canga çikolata bile alınmıyor aşırı ucuz sistem :)
Şahsen ben dalga mı geçiyorsunuz deyip sinirlenirdim. :)

para ödüllü coin olayını düşündüm, lakin suistimal edilmeye çok açık bir sistem.

YouTube kanalını da düşündüm, hatta bununla alakalı forum ilk açıldığında bir mesajım vardı. Doğru stratejiyi kafamda oluşturamadım. Tadilat tamirat gibi konularda fikir veremem, youtube’da bana göre en önemlisi bildiğin bir olayı (bilgiyi) güzelce anlatabilmek.

Başka bir kanaldan bozma EvHayatı için kanal oluşturmuştum. 2 video mevcut. Dediğim gibi bilgi sahibi olduğumuz konularda video çekmek daha kolay olacağı için bu içerik türü beni biraz zorladı. Ama amacım bu yönde devam etmek.

para ödüllü coin olayını düşündüm, lakin suistimal edilmeye çok açık bir sistem.

YouTube kanalını da düşündüm, hatta bununla alakalı forum ilk açıldığında bir mesajım vardı. Doğru stratejiyi kafamda oluşturamadım. Tadilat tamirat gibi konularda fikir veremem, youtube’da bana göre en önemlisi bildiğin bir olayı (bilgiyi) güzelce anlatabilmek.

Başka bir kanaldan bozma EvHayatı için kanal oluşturmuştum. 2 video mevcut. Dediğim gibi bilgi sahibi olduğumuz konularda video çekmek daha kolay olacağı için bu içerik türü beni biraz zorladı. Ama amacım bu yönde devam etmek.
Anlatım çok ayrıntılı ve güzel olmuş.Bu tarzda değilde yapay zeka ile sunum tabela şeklinde daha mantıklı olabilir .Bir nevi powerpoint sunumu gibi İyi yönleri kötü yönleri formatı illaki olmalı.Veya avantajları- dezavantajları .Konuya göre siz hangisini seçerdiniz yorumlarda yazın diyerek dikkat çekmek yazmalarını ,dolayısıyla katılımlarını sağlamak doğru yol olabilir.

Anlatım çok ayrıntılı ve güzel olmuş.Bu tarzda değilde yapay zeka ile sunum tabela şeklinde daha mantıklı olabilir .Bir nevi powerpoint sunumu gibi İyi yönleri kötü yönleri formatı illaki olmalı.Veya avantajları- dezavantajları .Konuya göre siz hangisini seçerdiniz yorumlarda yazın diyerek dikkat çekmek yazmalarını ,dolayısıyla katılımlarını sağlamak doğru yol olabilir.
Evet kafamda bir şeyler canlandı. Youtube konusunu ilerleterek devam etmekte fayda olabilir. Forumun da reklamını daha kolay yapabilirim. Kanal için basit düzeyde anlatımı olan içerik fikirlerinizi özelden iletirseniz güzel olur.

Hatta bu konuda destek olmak isteyenler, anlatım yapılacak bir konu hakkında yatay bir video çekip bana iletirse, ben gerekli konuşma ve düzenlemeyi yapıp videoyu güzelce editleyerek kanalda paylaşabiilrim.

Örneğin; apartman asansöründe kırık bir parçanın/düğmenin vs 1 dakikalık videosu: asansör geneli, dıştan, içten ve kırık olan yer gibi. böylelikle uzun bir video oluşturabilirim.

Örnek 2: yeni bir beyaz eşya alınca dıştan içten videosu gibi.

Bunları bende yapacağım, aklımda fikirler oluşmaya başladı.

Üstad bence öncelikle menüde diğer forumda olduğu gibi ana sayfada açılan konuların altında "Daha Fazla Göster" seçeneği eklenebilir.. Neden ??

Şöyle düşünelim; örnek olarak benim ilgi alanım elektronik cihazlar ve elektrik tesisatı diyelim, ana sayfada sadece 10 adet konu görünüyor ve bunlar ilgi alanımda değil..!! Daha fazla göster seçeneğine tıkladım diğer konulara baktım ve ilgim olmayan ama tanıdığım birisinin yaşamış, giderilmiş bir sıkıntısı ile aynı olayın başlığını gördüm !!! İşte tam burada olaylar farklılaşabilir... !!! İlgim olmayan ama gördüğüm yada duyduğum bir şeyle ilgili bir konuya denk gelme ihtimalim yükseldi ve
"bu bizim komşunun çözdüğü sorun" yada "bu komşunun aldığının aynısı" gibi şeylerin olabileceğini düşünüyorum..!!

Diğer türlü düz mantık düşününce insanların çoğunun ilgi alanlarını tıklayıp orada konulara baktıklarını düşünmüyorum açıkçası..!! (Ben Dahil)

Üstad bence öncelikle menüde diğer forumda olduğu gibi ana sayfada açılan konuların altında "Daha Fazla Göster" seçeneği eklenebilir.. Neden ??

Şöyle düşünelim; örnek olarak benim ilgi alanım elektronik cihazlar ve elektrik tesisatı diyelim, ana sayfada sadece 10 adet konu görünüyor ve bunlar ilgi alanımda değil..!! Daha fazla göster seçeneğine tıkladım diğer konulara baktım ve ilgim olmayan ama tanıdığım birisinin yaşamış, giderilmiş bir sıkıntısı ile aynı olayın başlığını gördüm !!! İşte tam burada olaylar farklılaşabilir... !!! İlgim olmayan ama gördüğüm yada duyduğum bir şeyle ilgili bir konuya denk gelme ihtimalim yükseldi ve
"bu bizim komşunun çözdüğü sorun" yada "bu komşunun aldığının aynısı" gibi şeylerin olabileceğini düşünüyorum..!!

Diğer türlü düz mantık düşününce insanların çoğunun ilgi alanlarını tıklayıp orada konulara baktıklarını düşünmüyorum açıkçası..!! (Ben Dahil)
Tabi yapılabilir

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 122
Geri