Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Nasıl Yapılır? Evde eşya koyacak yer kalmadı. lütfen depolama önerisi verin

Evdeki Editör

Ev Sakini
Ev'in Hanımı
Meslek
Ev Hanımı
Evde artık eşya koyacak yer bulmakta zorlanıyorum. Özellikle antrede biriken kutular mevsimlik ayakkabılar temizlik ürünleri ve nadiren kullandığım mutfak eşyaları iyice yer kaplamaya başladı.

Bir kısmını hurçlara koyup yatağın altına kaldırdım ama orası da doldu. Mutfak dolaplarının üstlerini değerlendirdim. yine de elimde kalan bir sürü eşya var. Sürekli kullandığım şeyleri de kaldırmak istemiyorum çünkü bu sefer ihtiyaç olduğunda ulaşmak zor oluyor.

Sanırım sorun sadece eşya fazlalığı değil evde doğru depolama alanının olmaması. Küçük evlerde siz bu işi nasıl çözüyorsunuz? Özellikle mevsimlik ve az kullanılan eşyaları nerede saklıyorsunuz?

Benzer Konular

küçük daireler için genellikle bol bölmeli depolama alanları öneriliyor. antreye bol bölmeli dolaplar yaptırarak alanı daha verimli kullanabilirsiniz. neredeyse tüm eşyalarınızı bu şekilde depolarsınız.

benim evde küçük ve her boşluğu değerlendiriyoruz. kapıların arkasında kalan boşluklara uygun ölçüde bol ve ayarlanabilir raflı dolaplar alıyoruz internetten. evde her boşlukta bir dolap var. Çok iyi toparlıyor fazlalıkları. Ayrıca kapı arkası gibi atıl ve direk görünmeyen yerler olduğundan göze batan bir kalabalık ve şekilsizlik de olmuyor. direk görünen yerlere de biraz dekoratif alternatif dolaplar aldık. ama en önemlisi belli aralıklar ile temizlik yapmak. Yani uzun süredir kullanmadığınız ve varlığını unutmaya başladığınız eşyalardan kurtulmak. benim bir taktiğim var. 6 ay bir eşyayı hiç kullanmadıysam ve unuttuysam o eşyaya evde ihtiyaç yoktur. Günümüzde yaşam döngümüz ve birşeyleri tüketim süremiz çok hızlı ilerliyor. 6 ay bu hız içine girmemeiş bir ürünü tutmanın anlamı olmadığını düşünüyorum ve kurtuluyorum onlardam

en güzeli fazla eşyaları bağışlamak bence kullanmadığınız herşeyi şu lazım bu lazım olur demek ileride istifçilik hastalığına dönüşüüyor yalnız yaşlı olduğunuz çöpeve dönüşme riski var.fazlalıklar arınmak hatta eve hiç sokmamak lazım

Dostlar en güzeli alışverişi durdurmak.En gerekli şeyler dışında evinize yeni bir eşya almayı düşünmemek.Ve eve bir eşya girdiyse bir eşya göndermek .Bazen öyle gereksiz şeyler alıyoruz ki hele indirimdeyse. Bedava verseler almayın.O parayı yiyeceğe daha sağlıklı olmaya harcamak doğru olan..Çok eşya sineye yüktür.Depolama evin içinde değil kiler garaj bölgelerinde olmalı sadece .Ev yaşam alandır.1 yıl içinde eve yeni hiç bir şey getirmeyin ve evden lazım olmayanları ufak ufak gönderdiğinizde sorun kendiliğinden hallolur.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 148
Geri