Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Çözüldü Bulaşık Makinesi E:31 / E:3100 hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Bulaşık makinesi parlatıcı ve tuz ayarı ile ilgili video paylaşmıştım. Kendi Bosch makinemin videosunu çekip paylaştığım günün akşamına makina hata verdi. Sanırım nazar değdirdiniz :)

E31 Hatası nedir?
Bu hata araştırmalarıma göre, makinenin kendini korumaya almasından kaynaklı oluyormuş. Makine altında biriken su tahliye edilmeyince veya makine su sızıntılarına karşı kendisini karşı korumaya alınca bu hatayı veriyormuş. Öncelikli sebebi alt kısımda su birikmesi/kalması.

E31 Hatası nasıl çözülür?

İlk önce cihazın içindeki filtreleri temizleyip resetleme yapmamız gerekiyor. Eğer çözülmezse, çözüm adımlarını aşağıdaki videoda anlatıyorum.

Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın.

@Akyol hocam küçük bir detay belirteyim benim başıma geldiği için faydası olur. Tahliye borularında kırılma var mı bakıyoruz ya o kontrolden sonraki adımda sorun olabiliyor. Şöyle bir durum var; bulaşıl makineleri sizin videoda görüldüğü gibi birçok evde tezgah altında sadece o makine boyutu kadar bir alana giriyor. Makineyi temizlemek veya videodaki sorun gibi bir durum için dışarı çektiğinizde hiçbir sorun yok gibi görünebilir ancak makineyi geri yerleştirdiğinizde tahliye borusunun uzunluğuna ve arkaya ne kadar yanaştırdığınıza bağlı olarak tahliye borusu arkada katlanabiliyor. Buda suyun boşaltma kısmında sorun yaşanmasına neden oluyor.

Biz mutfakta temizlik yaptıktan sonra bulaşık makinesi yıkama sırasında dışarı kapak bölümünde su sızdırmaya başladı. Makineyi dışarı çektik kontrol ettik bir sorun göremedik. Dışarda çalıştırdık sorunsuz çalıştı. Tekrar yerine yerleştirdik yine kapaktan su sızdı. Bu sefer dışarı çekip yerine yerleştirirken arkadan borunu katlanamaması için müdahalede bulundum. Şuan sorunsuz çalışıyor su sızıntısı yok.

Makineyi çekip tekrar yerleştirme aşamasında arkadan tahliye borusunu katlanmaması için kontrol gerekli. Aslında sorun olmadığı halde sorun varmış gibi bir durum oluşmasına neden oluyor.

ancak makineyi geri yerleştirdiğinizde tahliye borusunun uzunluğuna ve arkaya ne kadar yanaştırdığınıza bağlı olarak tahliye borusu arkada katlanabiliyor. Buda suyun boşaltma kısmında sorun yaşanmasına neden oluyor.
Aslında ben makineyi geri iterken buna dikkat ederek yerine yerleştirdim. Tezgah altına iterken, diğer taraftan hortumların boşluğunu aldım (çektim) böylelikle kırılmasının önüne geçiliyor.

Bunu videoda anlatsam aslında güzel olurmuş, aklıma gelmedi. Ama yorum olarak eklenebilir.

Bosch grubunda alt tabakada su birikir. Elektrik kesintisi gibi ani güç kesintilerinde, program tam bitmediği için bu su buradan tahliye olmaz. Belki de az bir su kalması veya programın devamında tekrar su birikecekti, fakat program devam etmediği için, içerdeki su birikmesi güvenlik sistemi tarafından sızıntı olarak algılanır. Cihaz kendini bir nevi korumaya alınır. Yapılan işlem çözümdür. Videoda arkadaşımız konuyu güzelce anlatmış. Bu işlemleri dikkatli yapmakta fayda var.

Makinanın bi bakıma arıza uyarı kodu vermesi bilgi açısından güzel olmuş.Tabi bir daha başına gelmesini istememekle birlikte.Marka olarak Bosch yine de güzel tercih.İyi ki resetleme olayı denilen bişey var.Servis yerine her zaman kendimiz bu yararlı videolardan faydalanarak tecrübe edinmişde oluruz.Bu tarz videoların devamı gelsin.Ama arıza başkasında olsun mümkünse :coffee: 😎 Sürekli sende çıkarsa fena 😊

Makinanın bi bakıma arıza uyarı kodu vermesi bilgi açısından güzel olmuş.Tabi bir daha başına gelmesini istememekle birlikte.Marka olarak Bosch yine de güzel tercih.İyi ki resetleme olayı denilen bişey var.Servis yerine her zaman kendimiz bu yararlı videolardan faydalanarak tecrübe edinmişde oluruz.Bu tarz videoların devamı gelsin.Ama arıza başkasında olsun mümkünse :coffee: 😎 Sürekli sende çıkarsa fena 😊
Umuyorum ki tekrarını yaşamam 😄
Bu tür videolara devam edeceğim inşallah

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 18
Geri