Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Karşılaştırma Beko kurutma makineleri

Evdeki Editör

Evin Yeni Üyesi
Ev'in Hanımı
Meslek
Ev Hanımı
Yeni kurutma makinesi arayışında olanlar için Beko kurutma makinesi modellerinden bahsedeceğim.

Beko, yerli üretim olmasının avantajıyla, geniş servis ağı ve kolay yedek parça bulunabilirliği sebebiyle sıklıkla tercih edilen bir marka. Özellikle orta segmentte, fiyat performans açısından iyi bir denge sunduğunu söyleyebilirim. Enerji verimliliği ve cihazın kapasitesi gibi özellikler, benim gözlemlediğim kadarıyla markalar arası seçimlerde en çok dikkat edilen noktalar.

Beko'nun ısı pompalı kurutma makinesi modelleri genelde daha çok öne çıkıyor. Isı pompalı teknoloji, bildiğim kadarıyla elektrik tüketimini önemli ölçüde azaltıyor. Bu da uzun vadede elektrik faturalarını olumlu yönde etkiliyor. Aynı zamanda çamaşırları daha düşük ısıda ve daha nazik kurutma özelliği de var. Piyasada daha çok 8 kg ve 9 kg kapasiteli Beko modelleri bulunuyor. Kullanan tanıdıklarımdan duyduğum kadarıyla, ses seviyeleri de genelde günlük kullanım için uygun düzeyde oluyor. Zaten şunu da söyleyebilirim, genel olarak ortalama olarak sesleri aynı düzeyde oluyor.

Rakiplerle karşılaştırma​

Piyasada Siemens, Bosch, Samsung ve LG gibi markaların da çok güçlü rakipler olduğunu biliyorum. Bu markalar genelde Beko'ya göre biraz daha yüksek fiyat etiketleriyle geliyorlar. Ancak bazı gelişmiş teknolojik özellikler veya daha sessiz çalışma gibi avantajlar sunabiliyorlar. Araştırmalarıma göre, özellikle kurutma kalitesi ve hassas kıyafetlere verdiği zarar konusunda farklı kullanıcı yorumları olabiliyor. Bazı kullanıcılar, pahalı markaların daha az yıprattığını düşünürken, bazıları Beko'nun da bu konuda başarılı olduğunu belirtiyor.

Fiyat karşılaştırma​

Beko'nun ısı pompalı 8-9 kg kurutma makinelerinin ortalama 20.000 TL ile 25.000 TL arasında değiştiğini görüyorum. Karşılaştırma yaptığımızda, aynı kapasite ve enerji sınıfındaki ısı pompalı rakip marka modelleri genellikle 22.000 TL'den başlayıp 45.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Uzun vadede enerji tüketimi farkının da bütçeyi etkilediğini unutmamak gerek. Yıllık ortalama elektrik tüketimi, cihazın enerji sınıfına göre 800 TL ile 1500 TL arasında değişiklik gösterebiliyor.
1788283540129.webp

Beko kurutma makinası alınır mı​

Genel olarak değerlendirdiğimde, Beko kurutma makinelerinin fiyat performans dengesi açısından iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Servis ve yedek parça ulaşımının kolaylığı da önemli bir avantaj.

Ancak bazı kullanıcılar, özellikle ipek veya yün gibi çok hassas kıyafetleri kuruturken daha dikkatli olunması gerektiğini belirtiyorlar. Filtre temizliği ve su haznesinin düzenli boşaltılması gibi rutin bakımlar, her markada olduğu gibi Beko'da da cihazın ömrünü uzatmak için çok önemli. Bana göre bu konuda kullanıcının beklentisi ve bütçesi belirleyici oluyor.

1788283526141.webp

Sosyal medya