Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Karşılaştırma Çamaşır makinesi 9 kg mi? 10 kg mı alınmalı?

Mehmet Usta

Ev İnsanı
Meslek
Tamirci
Evin Durumu
Ev Sahibi
Öncelikle önemli bir detayı söyleyim. En az 10 kg kapasiteli çamaşır makinelerine bakın. Neden?
Çünkü 9 kg makineler bazı yeni modellerde küçültüldü. Bu nedenle internette araştıracağınız eski kaynaklarda bahsedilen 9 kg kapasite önerileri güncel olmayabilir.

Daha önceki tavsiyelerde "8 veya 9 kg yeterli" denmesi, yeni modeller için otomatik olarak geçerli değil. Çünkü eski üretim makinelerde evet 9 kg yeterliyken, artık yeni modellerde 9 kg iç hacmi nedeniyle yeterli olmayacaktır. Bu nedenle en az 10 kg kapasite öneririm.

Şimdi ne alaka, ikisi de 9 kg diyenler olacaktır: Makinelerdeki kilogram kapasitesi tek başına tamburun gerçek kullanım alanını göstermez. Yine tabi karar sizindir, ama bu konuya dikkat edin.

Bu herkesin mutlaka 10 kg makine alması gerektiği anlamına gelmiyor. Evde yaşayan kişi sayısı ve çamaşır miktarını hesaba katmalısınız. 2 kişi yaşayan veya bekar olanlar yine 9 kg tercih edebilir.

1790230040575.webp

Tambur içinde yapılan ölçümler de, yeni 9 kg kapasiteli makinelerin küçüldüğünü kanıtlıyor.

Son düzenleme:
Altın değerinde bilgiler için teşekkür ederiz. gerçekten bu kadarını hiç düşünmemiştim. 9 kg 2-3 kişilik eve yeter diye düşünürdüm

Aslında bu birazda yıkama alışkanlığı, giyilen kıyafetlerin özelliği ve kıyafet değiştirme sıklığı ile ilgili bir durum. Eğer kıyaetlerinizi sık değiştiryor ve karışık özellikte kıyafetler giyiyorsanız (kumaş türü ve renklere göre) ortalama 3 günde bir çamaşır yıkanması gerekir. bu da makinenin tam dolmasına gerek kalmadan yıkama yapılması anlamına gelir. Biz 2 yada 3 günde bir çamaşır makinesi kullanıyoruz. 3 kişiyiz ve hepimizin kıyafet özellikleri farklı, sık olarak kıyafet değiştiririz. bunlara iç çamaşırlarıda dahil olunca makine 10 kg da olsa 9 kg da olsa tam dolmasına fırsat kalmadan çalışıyor.

Kullanım şekli hususuna da dikkat etmek lazım. Bizim gibi kullanım yapanlarda bu KG boyutunun pek sorun olacağını düşünmüyorum.

Kesinlikle çok güzel bilgi.Teşekkür ediyoruz.Zaten benim mantığımda bi mekanikçi olarak şöyle çalışıyor.Cihaz ne kadar büyük olursa o kadar kuvvetli üretilmek zorunda .Az yükte bile rahat çalışan her cihaz uzun ömürlü olacaktır.Zorlanmadığı için arıza verme olasılığı daha az olup servis maliyetleri açısındanda olumlu etkisi olacaktır.
Ayrıeten büyük makinanın kirli çamaşırla dolması daha uzun sürede olacağından ayda diyelim 4 sefer açılacaksa 3 sefer açılıp senede 12 kez daha az kullanıp kullanım ömrü , kullanılan elektrik ve kullanılan deterjan açısındanda faydaları olacaktır.

Son düzenleme:
Kesinlikle çok güzel bilgi.Teşekkür ediyoruz.Zaten benim mantığımda bi mekanikçi olarak şöyle çalışıyor.Cihaz ne kadar büyük olursa o kadar kuvvetli üretilmek zorunda .Az yükte bile rahat çalışan her cihaz uzun ömürlü olacaktır.Zorlanmadığı için arıza verme olasılığı daha az olup servis maliyetleri açısındanda olumlu etkisi olacaktır.
Ayrıeten büyük makinanın kirli çamaşırla dolması daha uzun sürede olacağından ayda diyelim 4 sefer açılacaksa 3 sefer açılıp senede 12 kez daha az kullanıp kullanım ömrü , kullanılan elektrik ve kullanılan deterjan açısındanda faydaları olacaktır.
Güzel bir bakış açısı. Hiç böyle düşünmemiştim :)

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 69
Geri